Orbs en andere lichtverschijnselen


In oktober 2012 heb ik een digitale camera gekocht met de intentie om verschijnselen vast te leggen die ik met mijn derde oog kan zien. Ik vroeg mij af of er dan iets bijzonders op mijn foto's te zien zou zijn en of het zou lijken op wat ik had gezien.

Wat er gebeurde was in meerdere opzichten overweldigend. Er verschenen steeds meer bollen op de foto's die 'orbs' genoemd worden. Maar daarnaast ook enorm grote heldere lichtbollen en andere vormen, en heel soms nevels. Het was verwarrend omdat ik kon voelen dat hier zeer verschillende soorten bewustzijn mee gemoeid waren. Een deel hield zich afzijdig, een deel wilde geen contact of stelde prijs op afstand, maar een ander deel zocht juist toenadering en nodigde mij uit tot vormen van contact waar ik me voor heb leren afsluiten.

Tijdens zulke ontmoetingen vindt er toch altijd een vorm van informatieoverdracht plaats. Ik werd me bewust van mijn tweeslachtige houding: aan de ene kant wilde ik objectief onderzoeken en me zeker niet zo maar open stellen voor wie of wat zich ook maar aandiende, terwijl ik aan de andere kant kon voelen dat een zeker respect op zijn plaats was. Soms voelde ik me diep geraakt en was dan totaal niet happy in die rol van zogenaamd objectief onderzoeker.

De Lutte, Mei 2013 ©Monique Spangenberg Bos in De Lutte, mei 2013

Wat er op de foto's staat, ziet er heel anders uit dan wat ik met mijn derde oog waarneem. Soms zie ik heel duidelijk energiekolommen die ergens naar toe bewegen, en staat er vervolgens niets of iets heel anders op de foto.

Maar er is een verschijnsel dat door Stuart Wilde de Spiegelwereld of "Morph"- wereld wordt genoemd; die kan opeens als het ware komen opzetten of een kamer 'binnenrollen'. Wat je dan waarneemt ziet eruit als droge regen of een trillende lucht, zoals boven het hete asfalt op een warme dag. Veel mensen kunnen dit verschijnsel waarnemen. Het is me opgevallen dat ik, elke keer als ik die droge regen zie (buiten of binnen, dat maakt niets uit) er altijd orbs of andere lichtverschijnselen op de foto staan.


De Lutte, Mei 2013 ©Monique Spangenberg

Wat zijn orbs?

Er zijn veel websites over orbs. Mensen over de hele wereld leggen ze vast met hun camera's. Zo is er iemand die de vraag stelt: 'lichtwezen of wegwezen?' Zo'n vraag kan niet eenduidig worden beantwoord. Je kunt dezelfde vraag stellen over de mens: lichtwezen of wegwezen?

Er zijn websites waarop je een duidelijk antwoord krijgt op de vraag wat orbs zijn. Maar er zijn ook veel sites waar men een overzicht geeft van de meest voorkomende theorieŽn over wat orbs zijn.

Zo lang als ik mij kan herinneren zijn er wel eens aanwezigheden in mijn slaapkamer geweest die ik zelf niet wilde aanspreken - ik wil helemaal niemand aanspreken - maar die ik ook niet zo nodig wilde wegjagen. De enige keer dat ik een orb zag in mijn slaapkamer die ik onmiddellijk heb verjaagd, ging het om een knalrode orb die mij de haren te berge deed rijzen. In sommige gevallen is het dus niet zo moeilijk. Net zoals je ook bepaalde mensen hebt bij wie je ogenblikkelijk zeer op je hoede bent. Je weet dat deze persoon niet deugt en dat er gevaar dreigt.

Een andere keer kreeg ik bezoek van een heldergele orb. Ik had het vermoeden dat het om een overleden persoon ging, maar wilde geen communicatiekanalen openen. In de meeste andere gevallen zie ik geen orbs maar energiekolommen. Als ik bollen zie, zie ik ze meestal niet zoals ze op foto's worden vastgelegd.

De Lutte, Mei 2013 ©Monique Spangenberg

Orbs kunnen vanuit heel diverse wereldbeelden worden beschreven en als volgt worden ingedeeld:

1. Orbs zijn zielen van overledenen
2. Orbs zijn engelen of opgevaren meesters
3. UFO's, parallelle dimensies, verleden of toekomst
4. Natuurwezens
5. Onderzoek naar leylijnen en aarde-energieŽn
6. Andere theorieŽn
7. Sceptici: stofdeeltjes, regen etc.Home