5. Orbs en leylijnenonderzoek

Binnen het onderzoek naar subtiele krachtvelden van de aarde, leylijnen en links- of rechtsdraaiende energievortexen duiken ook orbs op. Hier verricht men metingen op verschillende manieren, zoals met behulp van de wichelroede en de pendel of door middel van direct heldervoelend waarnemen. Orbs worden eerder beschreven dan gedefinieerd.

Definities van orbs:
• Orbs zijn mogelijk zielen van overleden mensen of ander bewustzijn.
• Orbs zijn een natuurkundige manifestatie van energie op/nabij een leylijn.

Eigenschappen van orbs:
• Orbs zouden zich langs of via bepaalde leylijnen kunnen bewegen.
• Op krachtplaatsen en leycentra kunnen veel orbs worden gefotografeerd.
• Gezonde, positieve energielijnen zouden ook gezonde, positieve orbs laten zien, terwijl op ongezonde plekken orbs zitten met een laag energieniveau of een storende werking op het menselijk energieveld.
• Het is vastgesteld dat in de buurt van vortexen op aarde orbs kunnen verschijnen of verdwijnen, ook in hele groepen. De ene onderzoeker vraagt zich af of de orbs de vortex hebben veroorzaakt, terwijl het merendeel ervan uit gaat dat vanwege de aanwezigheid van die vortex de orbs zich kunnen manifesteren.

Alle foto's op deze pagina's zijn gemaakt in Oosterhout (NB) of in De Lutte bij de Tankenberg (nabij Oldenzaal). Beide plekken zijn berucht vanwege hun positie in het leylijnenlandschap. Ik kan dus niet beweren dat ik ook foto's heb van in dit opzicht 'neutraal' terrein.

In Oosterhout ligt de Slotbossche Toren. Jaren geleden vroeg ik me al af wat me toch elke keer overkwam als ik in mijn auto langs die toren reed. Het leek of ik dan zo uit mijn lichaam werd gesleurd en er een paar meter verderop weer in werd gekwakt, waarna ik het idee had dat ik 180 graden was gedraaid. Gevoelsmatig reed ik dan compleet de verkeerde kant op. En dit is mij vele malen overkomen.

Toen ik las dat die Toren op een beruchte leylijn ligt die in verband staat met het bekende Glastonbury en Stonehenge in Engeland was ik niet verbaasd. Ik heb ook altijd geweten dat ik niet op een geweldige plek woon.

In de Lutte heb ik met een vriendin het Arboretum bezocht. We waren het terrein nog maar nauwelijks op of we voelden ons allebei niet best. Toen keek ik naar de bomen en zag dat die op zeer onnatuurlijke wijze één kant op groeiden, onder invloed van een energievortex in de buurt:

De Lutte, mei 2013 ©Monique Spangenberg

Deze onnatuurlijke groei naar één richting betekent dat de kracht die op het energieveld van de boom wordt uitgeoefend, zo groot is, dat die boom niet meer in staat is op een normale manier zijn eigen energie te voeren. Dit is helderziend waar te nemen aan de straal die normaal uit de top van bomen loodrecht omhoog de hemel in schiet. Bij deze bomen wijkt die straal, ook wel de centrale verticale energiekolom genoemd, af in de richting waar de takken ook allemaal naar toe groeien.

Ook in de bossen waren meerdere bomen te vinden die onder invloed van zo'n kracht moeten leven en sterven.

De Lutte, mei 2013 ©Monique Spangenberg

De Lutte, mei 2013 ©Monique Spangenberg

De Lutte, mei 2013 ©Monique Spangenberg

De Lutte, mei 2013 ©Monique Spangenberg
6. Orbs: andere theorieën

Orbs - introductie

Home