1. Orbs zijn spoken en geesten

Op "ghosthunter-websites" gaat het om onderzoekers die bepaalde plekken opzoeken om merkwaardige cameraverschijnselen vast te leggen. Spookhuizen, begraafplaatsen, plekken waar een slagveld heeft plaatsgevonden of iemand zelfmoord heeft gepleegd. Maar ook de aanwezigheid van overledenen die in oude huizen of elders zijn blijven rondhangen, de 'earthbound spirits', kan worden vastgelegd met de camera en wordt in verband gebracht met orb-activiteit.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


Definities van orbs:
• Orbs zijn zielen van overleden mensen.
• Orbs zijn zielen van mensen die niet goed zijn overgegaan.
• Orbs zijn de binnenkomende zielen die hier gaan incarneren.
• Orbs zijn parasitaire of astrale wezens die zich voeden met menselijke emoties.


Eigenschappen van orbs:
• Een orb-regen of een hele wolk of mist vol orbs is volgens Chris Halton (Haunted Earth UK) eigenlijk een enkel wezen of entiteit.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg Oosterhout, februari 2013

• Wat een enkele, zeer heldere orb lijkt, kan uiteenvallen in een hele zwerm orbs, die door de meeste onderzoekers als individuele entiteiten gezien worden.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg Bol valt uiteen in zwerm

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg

• Als orbs een boodschap aan een mens willen doorgeven, bevinden ze zich dicht bij het hoofd van de persoon of vlak bij zijn lichaam.
• Sommigen geloven dat orbs de energie van de levenden gebruiken om zich te kunnen manifesteren.
• Anderen beweren dat orbs zich voeden met emoties en dat ze zo vaak op begraafplaatsen kunnen worden gefotografeerd, niet omdat het overleden zielen zijn maar parasitaire wezens die zich voeden met het verdriet van de bezoekers.
• Orbs kunnen zich ook manifesteren in andere vormen dan een bol.
• Mensen met bijna-dood ervaringen beschrijven ook ontmoetingen met orbs en beschouwen dat als ontmoetingen met andere zielen.

Chris Halton ziet soms kleine puntjes licht en soms de energiebollen. Hij gelooft dat wat de camera vastlegt, de uitstraling van die puntjes is. De meerdere ringen van de orb ziet hij als de aura van dat puntje; net zoals het menselijk energielichaam door helderzienden gezien kan worden als een ei met meerdere lagen erin.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg

De foto's op deze pagina's heb ik zelf gemaakt. Soms heb ik erin gesneden, maar ik heb niets bewerkt. Ik heb ook geen bijzondere plekken opgezocht zoals het kerkhof in mijn woonplaats. Als het klopt wat op dit soort sites van spokenjagers wordt beweerd, dan barst het van de spoken en geesten om mij heen.

Hier komt opeens een soort orb-spoor opzetten, dat een ogenblik later geheel is verdwenen:
Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg

Een aantal malen heb ik een soort mist vastgelegd die opeens kwam opzetten en die op de volgende foto (die ik direct daarna heb genomen) totaal is verdwenen of aan het verdwijnen is. Men noemt dit een mist van ectoplasma en het wordt in verband gebracht met een wezen of entiteit die bezig is zich te manifesteren of zichtbaar te maken.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg

Let op de merkwaardige blauwe kleur die steeds in dit soort mist zichtbaar is, en die ontbreekt op alle "gewone" mistfoto's.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


2. Orbs zijn engelen of opgevaren meesters
Orbs, introductie

Home