3. Orbs: buitenaardsen en ufo's

Hier worden orbs en andere lichtverschijnselen in verband gebracht met buitenaardsen en hun technologie. Zij kunnen deel uit maken van onze wereld, maar volgens anderen kunnen ze komen uit parallelle werelden, uit het verleden of uit de toekomst, uit een ander ruimte-tijd continuum dan dat waarin wij ons bevinden.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


Een subcategorie binnen de ufo-wereld is het graancirkelonderzoek. Er zijn bepaalde orbs die in verband worden gebracht met het ontstaan van graancirkels.

Definities van orbs:
• Orbs zijn kleine camera's of vensters waardoor buitenaardsen naar onze wereld kijken en ons bespieden. Die buitenaardsen zijn verkenners of spionnen.
• Orbs zijn vervoersmiddelen; het zijn interdimensionale voertuigen. De oude Egyptenaren noemde het 'sun boats' en de bijbel en diverse New Ages sites hebben het over 'merkabas.'
• Orbs zijn plasmabollen.
• Orbs zijn sterrenpoorten: portalen naar andere dimensies.
• Orbs zijn foto's die buitenaardsen van hun eigen verleden hebben gemaakt: het zijn snapshots van hun geschiedenis. In de orbs zit informatie over hen of over de plaats op aarde waar ze worden aangetroffen.
• Orbs zijn wezens uit een andere dimensie die hier tussen ons in leven.
• Orbs zijn wat de oude Grieken en Romeinen hun "Goden" noemden waarmee ze telepatisch communiceerden.
• Orbs zijn wezens - mensen of buitenaardsen - uit de toekomst die hier een kijkje komen nemen. Over hun bedoelingen lopen de meningen uiteen.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique SpangenbergEigenschappen van orbs:
• Orbs nemen monsters van energieën in onze wereld voor buitenaards bewustzijn.
• Orbs kunnen beelden projecteren in de orb; dit zou niet zo heel veel energie kosten.
• De oorzaak voor het feit dat er nu zo veel meer orbs te zien zijn dan jaren geleden, zou de elektromagnetische vervuiling van de planeet zijn. Niet alleen in steden, maar ook complete natuurgebieden zijn in dat opzicht vervuild geraakt door onze mobiele telefoonnetwerken en draadloos internet.
• Peggy Kane die werkt met de techniek van Reversed Speech beweert dat orbs overal zichtbaar werden op aarde nadat er op het astrale vlak een enorme veldslag had plaatsgevonden. De orbs zijn als foto's van die gebeurtenissen op het subtiele vlak: ze bevatten beeldopnamen, maar zelf geen bewustzijn.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


Het Burlington Onderzoekscentrum naar Ufo's en paranormale verschijnselen claimt dat de kern van de orb bewustzijn bevat: gedachten, emoties, intelligentie. Men noemt deze kern een 'zero point' waar tijd niet bestaat. Dit bewustzijn kan onze wereld in en uit reizen.
Om de kern zit een laag plasma, en daaromheen zit een dunne ring, een merkwaardig elektromagnetisch gebied dat er vanuit onze wereld als 'leeg' (void) uitziet.
De dikke ring daaromheen noemt men de magnetosfeer die zou worden gebruikt om te sturen en zich te verplaatsen met behulp van elektromagnetisme. Tenslotte is er nog een dunne buitenste ring.
Als de orb beweegt kunnen er elektromagnetische vervormingen ontstaan in de ether die op foto's zichtbaar zijn als lichtsporen of wazigheid aan één kant van de orb:

Oosterhout, februari 2013 ©Monique SpangenbergOosterhout, februari 2013 ©Monique SpangenbergVolgens deze groep zitten orbs die zich heel dicht bij mensen bevinden zich vol te zuigen aan hun energie. Ze kunnen alleen op indirecte wijze communiceren en zouden dat niet telepathisch doen maar met een vorm van kinetische energie.

Jane McCarthy uit Wales heeft eens een hele grote orb gezien waarbinnen zich een grote tunnel leek te openen en waaruit een menselijke figuur de kamer in kwam lopen die daar net zo fysiek aanwezig was als zij zelf. Over dit soort verhalen is het heel gemakkelijk om lacherig te doen, tot je het zelf hebt gezien of meegemaakt. Haar conclusie is dat een grote orb een portaal of sterrenpoort kan zijn.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


De eerste orb-conferentie was in 2007 in Arizona. Twee onderzoekers, Heinemann en Ledwith, presenteerden hun bevindingen. Ze schreven een boek dat "The Orb Project" heet.
Volgens een groot deel van de wetenschappers die hier aanwezig waren zijn orbs plasma-achtige energieballen; ze kunnen zich volgens Heinemann verplaatsen met snelheden tot wel 700 km per uur. Een kleiner deel van die wetenschappers denkt dat orbs intelligent zijn en bewustzijn hebben; een nog kleiner deel zoekt er spirituele verklaringen bij.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


Virginia Hummel (The OrbWhisperer.com) vindt dat orbs het allerbeste bewijs vormen dat er leven bestaat buiten onze derde dimensie, de materie. Ze noemt het een raam naar het goddelijke. Een groot deel van de mensen uit de ufo-beweging gelooft in de goddelijkheid van het universum of kosmische intelligentie.

Door dit geloof zijn er raakvlakken van een deel van de ufo-beweging met de New Age beweging. Vrouwen voelen zich meer tot de New Age kant aangetrokken, mannen meer tot de technische kant met beschrijvingen van buitenaardse technologie.

Oosterhout, februari 2013 ©Monique Spangenberg


Er is een "Team Orb" (The Orbsite Initiative) die in contact staat met de Lichtwezens ("Jihns"), een telepatische soort wezens uit Orion die volgens hen 28 vortexen op aarde open houden. In de nabijheid van zo'n geopende vortex kunnen orbs worden gefotografeerd of gefilmd. De orbs zouden een staaltje van zeer geavanceerde technologie vertegenwoordigen waardoor men op aarde kan observeren, opnemen en zelfs communiceren.

De orbs zijn dus kleine portalen. Mensen die orbs aanraken kunnen dat soms voelen. De lichtwezens kunnen in de orbs beelden projecteren die een verhaal vertellen. Ze kunnen rampen voorspellen en orbs verschijnen ook na afloop in het rampgebied. Ze hadden Team Orb verteld dat ze hier zijn om de mensheid te helpen zichzelf niet compleet te vernietigen tussen 2001 en 2004, en aangezien we hier nog steeds zijn, is het wel duidelijk dat hun missie is geslaagd.

Een subcategorie binnen de ufo-wereld is het graancirkelonderzoek. Er is een speciaal soort orb dat in verband worden gebracht met het ontstaan van graancirkels.

• Orbs zijn hoog-intelligent bewustzijn.
• Orbs zijn verantwoordelijk voor het maken van zeer ingewikkelde graancirkels - slechts in enkele seconden - die een boodschap bevatten voor de mensheid.


4. Orbs zijn natuurwezens

Orbs - introductie

Home