Censuur en nog meer censuur

“We moeten de media omzeilen
om de mensen rechtstreeks te kunnen bereiken.
En dat hebben we gedaan zoals nooit tevoren
in de geschiedenis van de mensheid!”

- Donald Trump

Op deze pagina:
hersenspoeling, hokjesdenken, internetcensuur,
the citizen journalist, meme warfare,
Deep State wetgeving voor nog meer censuur,
shadowbanning, verdwenen followers en views,
demonitizing, doxxing, trolls en shills,
censuur bij zoekopdrachten

De Deep State weet het: je moet zorgen dat jij bepaalt waar het nieuws over gaat (controlling the narrative). Je traint mensen met bepaalde talenten en zet ze op geschikte posities weg om jouw agenda te dienen. Je reikt hen onderwerpen (talking points) en instructies aan. Als er informatie over jouw criminele activiteiten naar buiten dreigt te komen, dan zorg je voor mensen die voor jou liegen, die met een ingestudeerd verhaal komen (scripts) of je negeert het onderwerp botweg. In dringende gevallen zorg je voor sensationele afleiding.

Dit is allemaal goed te doen, zolang het merendeel van de bevolking blijft doordommelen. Er zijn altijd wel kleine groeperingen geweest die begrepen wat er aan de hand was, maar die waren klein genoeg en werden toch niet geloofd. Het grootste wapen van de Deep State was de enorme omvang van hun plannen, hun ondergrondse bewegingen, hun sluipgedrag, in combinatie met het feit dat er op aarde ruim voldoende corrupte mensen rondlopen.

De Deep State heeft mensen en hun gedrag bestudeerd met het doel beter te begrijpen hoe hun programmeerbaarheid kon worden uitgebuit. De onderdrukkers begrijpen dit veel beter dan de mensen zelf. Geestelijke gezondheidsdeskundigen worden via hun programmeercentra (universitair) opgeleid, om de mens in dat opzicht zo onwetend mogelijk houden.

Hersenspoeling en hokjesdenken

Als je weet hoe mensen functioneren, denken en voelen, dan kan je hen zo programmeren dat zij vitale informatie gewoon helemaal niet toelaten. Veel QAnon-aanhangers ervaren hoe ongelooflijk frustrerend het is, als je de mensen om je heen waar je om geeft probeert te vertellen hoe ze worden besodemieterd. Die leugens zijn als een dwangbuis en de meeste mensen zijn er zo aan gewend, dat ze jou zelfs kunnen aanvallen als je hen probeert instructies te geven om zichzelf te bevrijden.

Mensen kunnen zo worden geprogrammeerd dat ze waarheidsstrijders (‘truthers’) helemaal niet willen aanhoren. Je kunt waarheidsstrijders wegzetten als samenzweringstheoretici, gekken, idioten, waanzinnige doemdenkers, en tegenwoordig als gevaarlijke terroristen en rechts-extremisten. Alle Q-communities worden bestempeld als giftig en ongezond (toxic).

Dit was vroeger afdoende om de status quo te handhaven, maar als er steeds nieuwe belastende informatie vrij komt en jouw eigen berichtgeving opeens kritischer onder de loep wordt genomen naast andere informatiestromen, en door steeds meer mensen, dan kunnen zaken toch echt uit de hand lopen.

Internet shutdown of censuur?

Nu het internet vrij beschikbaar is voor veel mensen, begrijpt de Deep State dat dit wapen ook kan worden gebruikt door hun tegenstanders en het zich tegen zijn makers kan keren. Volgens meerdere bronnen heeft de Deep State al vaker onder Obama een soort openlijke internetcensuur in het westen overwogen, maar was men bang voor rellen en opstand en zijn die plannen niet uitgevoerd. Dan maar allerlei vormen van censuur die onzichtbaar zijn voor doorsnee gebruikers van het internet.

De citizen journalist

De journalisten van de Deep State raken enorm gefrustreerd door wat men de ‘citizen journalist’ noemt. De gewone burger die zich afvraagt of het nieuws liegt of dat al weet, en vervolgens zelf de journalist gaat uithangen. Die kan op zoek gaan naar informatie over een bepaald onderwerp en via social media groepen en allerlei platforms ontdekkingen doen en daarover vertellen. En dan kan het snel gaan.

Meme warfare en Deep State wetgeving

Het gevecht tegen censuur is binnen de Q beweging serieus aangepakt. Het advies van Q was om memes te gebruiken, grappige korte fimpjes of cartoonachtige afbeeldingen die een boodschap kernachtig doorgeven. De teksten die je in zo’n meme plaatst, zijn lastiger te lezen door de spider bots op het internet die zoeken naar bepaalde woorden.

Beide partijen maken memes en sturen die naar elkaar door. Om te voorkomen dat wij hier in Europa ook zo’n meme oorlog krijgen als in de Verenigde Staten heeft gewoed, is dit jaar (15 april 2019) o.a. artikel 13 voorgesteld en aangenomen door het Europees Parlement. Nederland heeft wel tegen gestemd, maar ja, daar heb je weinig aan als je je uiteindelijk toch aan de wetten van Europa moet onderwerpen.

Artikel 13 zorgt ervoor dat vrijheid van meningsuiting wordt verminderd en mogelijkheden tot verregaande censuur door de wet worden ondersteund. Binnen social media is ook een enorm schijngevecht “tegen haat” begonnen, zoals de “hate speech policies” van Twitter van december 2017. Hierdoor kan de Deep State ongewenste berichten zonder verdere uitleg verwijderen. Daar kan jij als waarheidsstrijder over klagen tegen jouw eigen vriendjes, maar die wisten toch al dat de Deep State corrupt is.

Voorlopig heeft de Deep State ingezet op vormen van internetcensuur die niet direct zichtbaar zijn, behalve voor betrokkenen. Sommige daarvan bestaan al lang, andere soorten aanvallen zijn recenter. Deze lijst is vast niet compleet:

Shadowbanning

Ook wel stealth banning of ghost banning genoemd.
Gewone, reguliere banning is het openlijk weren van een doorgaans irritante gebruiker die berichten schrijft binnen een bepaalde internet gemeenschap. Je gooit zo iemand eruit. Maar aangezien die persoon dan gewoon opnieuw zijn entree kan maken onder een andere naam, werd al lang geleden shadow banning gebruikt. Dan wordt wat jij schrijft en denkt online te hebben gezet, onzichtbaar of onvindbaar voor iedereen behalve voor jouzelf. Je weet dit dus niet en zal daar via anderen achter moeten komen.

Shadow banning zal dus oorspronkelijk bedoeld zijn om irritante mensen die bezig zijn de boel te verzieken te kunnen weren of buiten spel te zetten. Maar je begrijpt dat dit ook een machtig wapen is in een informatieoorlog.

Verdwenen followers of views

Een andere manier om te zorgen dat jouw ongewenste informatie niet al te populair kan worden, is te zorgen dat het aantal followers of views onder een bepaalde grens blijft, zodat jouw blog of site of bericht niet zichtbaar wordt bij zoekopdrachten. Veel Q-reporters en decodeurs raken regelmatig followers kwijt.

Demonitizing

In 2007 begon YouTube met die irriante advertenties en konden mensen opeens een boterham verdienen met hun video’s over alles wat je maar kunt bedenken. Later bedachten adverteerders dat zij niet wilden dat hun advertenties zo maar aan willekeurige video’s gekoppeld werden, zoals bijvoorbeeld die van terroristische organisaties. Ze wilden de kans krijgen om hun doelgroepen zelf uit te zoeken. Dit resulteerde in de “Adpocalypse” (woordspeling op ad = advertisment of reclame) in 2017.

YouTube schreef toen algoritmes om alle video’s te beoordelen op inhoud en ze in te delen en te voorzien van een code. Toen dit nieuwe systeem werd ingevoerd (“targeted advertising”- gerichte reclame bij bepaalde video’s) bleek dat YouTubers die voorheen een dikke boterham verdienden, nu opeens veel minder kregen of soms zelfs helemaal geen advertentie-inkomsten meer hadden.

Het bleek dat het coderingssysteem een hoop YouTubers de das om had gedaan. Door dit systeem werden de kleinere kanalen geweerd en bleven onzichtbaar bij zoekopdrachten. Maar YouTube had nu ook een systeem in het leven geroepen dat kon worden misbruikt. Door codes in te voeren die adverteerders niet willen, kan bepaalde inhoud ook onvindbaar worden gemaakt bij zoekopdrachten. Zo kunnen ongewenste stemmen worden verstikt in een duister achteraf-steegje, waar niemand hun hulpgeroep kan horen.

Doxxing

Wie probeert informatie aan te leveren vanuit geheime diensten of het leger, overtreedt de wet. Het aantal mensen dat ooit geheimhoudingsverklaringen heeft moeten tekenen schijnt belachelijk te zijn. Wie het heeft over andere dimensies, buitenaardsen en een heel scala aan verschijnselen op het subtiele vlak, kan ook belachelijk worden gemaakt in het dagelijkse leven. Veel klokkenluiders en partijen die anderen toch willen informeren, willen dat doen zonder dat mensen weten wie ze precies zijn en waar ze wonen.

Als je wilt dat deze mensen stoppen met informatie doorgeven, kan je onderzoek naar hen doen en die privacy-gevoelige informatie dan vrijgeven. Doxxing, doxing, of document dropping (documents = docx) heet dat. Het kan hele nare gevolgen hebben en bepaalde stemmen inderdaad doen verstommen. Overigens zijn veel wetenschappers met een geweten niet gedoxt maar gewoon vermoord.

Trolls

Trollen op het internet zijn vervelende, meestal laag bij de grondse haatdragende mensen die anderen op stang jagen met hun ongevraagde commentaren, opmerkingen of scheldpartijen. Een eerlijke beweging die informatie begint te verspreiden kan je trollen. Schelden is niet subtiel maar wel verstorend, en een goede trol kan ook heel subtiel en achterbaks te werk gaan.

Binnen de Q-beweging is men bezig geweest de Deep State te ontmaskeren en informatie over hun geheimtaal en symbolen op straat te gooien. Je kunt zelf foute boodschappen in die geheimtaal de wereld in sturen. En soms gebeurt dat ook. Trolling the trolls. Trolling is fun, zeggen Q en bepaalde Q-aanhangers. Zo licht is hun licht nou ook weer niet.

Shilling en rent-a-crowd

In een informatieoorlog is het van belang dat jouw bronnen te vertrouwen zijn. Je kunt opelijk reclame maken en jezelf als adverteerder kenbaar maken, maar bij shilling doe je dat expres niet. Je laat iemand die onpartijdig lijkt en niets met jouw bedrijf, persoon of mening te maken lijkt te hebben, openlijk promoten wat jij wilt. Je kunt zo iemand betalen zonder dat die connectie voor het publiek zichtbaar is.

Iets dergelijks gebeurt er ook bij rent-a-crowd gebeurtenissen. Huur demonstranten in en betaal hen een soort vergoeding om een idee te verkondigen of een beweging groter te doen lijken dan hij is. In Nederland is dat met de weg-met-zwarte-piet beweging gebeurd. Vervolgens kan je dan het internet overspoelen met overdreven gekleurde nep-berichtgeving.

Censuur bij zoekopdrachten

Geknoei met algoritmes waardoor de eerste pagina van Google een zwaar gemanipuleerd resultaat oplevert, is al oud. Demonitising (zie boven) is een specifiek voorbeeld. Ik heb het eerder ook gehad over het voorbeeld van de Deepwater Horizon en de “oil spill” in de Golf van Mexico. British Petroleum huurde zijn eigen mensen in om websites te maken die verslag deden van deze vreselijke ramp. Sites die uitgesproken anti-BP leken, konden zo liegen over allerlei feitelijke gebeurtenissen. Google verkocht gewoon zoekwoorden aan BP, waardoor de zoekwoorden “Gulf of Mexico”, “BP Oil spill” en “Deepwater Horizon” de eerste twee pagina’s resultaten opleverde die BP zelf onder controle had. En zo kan je hele volksstammen bedonderen terwijl ze denken dat ze vrij zijn om te zoeken wat ze willen en dat internetcensuur niet bestaat.

Volgens de Trump en Q-aanhangers heeft de Deep State in Amerika nog een geintje bedacht om gerichte zoekopdrachten te verstoren. Als er een schandaal naar buiten komt, en mensen daar meer informatie over willen opzoeken op het web, dan zorgen ze voor een interview met een Hollywood ster of een popster. Die doet dan een gewaagde, opvallende uitspraak met die zoekwoorden erin, of die heeft een lied geschreven met die woorden in de titel. Jouw zoekopdracht naar serieuze informatie levert dan pagina’s vol onzin op met betrekking tot die ster.

De aanhangers van Trump kijken naar de Fox Nieuwszender en ik volg wel eens het commentaar van Laura Ingraham, die met haar “Ingraham Angle” een eigen show heeft. Zij is een juriste die de voorspelbare technieken en tactieken van de Democraten (lees: Deep State) aan de kaak stelt. Ik heb in de afgelopen maanden regelmatig meegemaakt dat haar shows op YouTube zijn gereduceerd tot slechts 2 seconden (0.02) en dat oudere shows met niet relevante onderwerpen bovenaan staan in de lijst. Dit is dus geen verborgen censuur meer.

Censuur op subtiel niveau

Naast aanvallen die wij kunnen waarnemen op het fysieke vlak, vinden de meest misdadige aanvallen op het subtiele, etherische vlak plaats. Je kunt mensen lichamelijk onderdrukken en je kunt informatiestromen op het fysieke vlak beheersen. Maar aanvallen op de geestelijke en spirituele kracht van mensen hangen samen met geslaagde pogingen om hun wilskracht weg te bikken, hun manifestatiekracht in te lijven en hun collectieve gedachtestromen in banen te leiden. Daar is magie voor nodig en het blijft een pijnlijk onderwerp om bij stil te staan, want hoe verwrongen en intens demonisch is het om een vrije geest jouw gevangenis in te lokken en te laten houden van zijn eigen gevangenis...


20 oktober 2019


Samen rouwen

Home