REGENBOGEN BOUWEN

Regenbogen en waarheid

Het doel van het samen bewust spelen van dit spel is dat wij onze eigen gedachtevorm van competitie en consumptie herkennen en ervoor kiezen die binnen onszelf om te zetten.

De meeste spelers vallen terug in oude gewoonten: ze zullen proberen hun regenbogen samen te stellen met scheppingstonen door vals te spelen. Ze zullen de kleuren van anderen hun veld in trekken om er mooi en licht uit te zien. Dit is het kopieren of lenen van de waarheid van een ander.

Concurrentie

Proberen andere spirituele of godsdienstige groepen of bedrijven te verslaan, daar hielden onze voorouders zich mee bezig. Ze slingerden hun schaduwen naar elkaar en voerden onderling oorlog waarbij veel mensen stierven. Deze oorlogen duren nog steeds voort. Het gevolg is dat je uiteindelijk jezelf van binnenuit gaat opeten. Dit zien we om ons heen gebeuren en als we dit proces geen halt toe roepen, dan vreten we gewoon onszelf op.

Twee regenbogen

Eenheidsbewustzijn en echte kleuren zullen op natuurlijke wijze afgestemd zijn op het geheel. Jouw mannelijke regenboog bestaat uit mooie primaire kleuren. Jouw vrouwelijke regenboog uit pastelkleuren.

Primaire kleuren: de mannelijke regenboog

De mannelijke regenboog in primaire kleuren staat ook bekend als het mannelijk principe in de metafysiche filosofie. Mannelijke kleuren vibreren een octaaf onder de vrouwelijk regenboog, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Elke speler of groep moet die primaire kleuren leren gebruiken om zijn eigen energieveld op te bouwen en grenzen te bewaken.

De mannelijke regenboog staat in verband met visie op de korte termijn, met individualiteit en een meer mentale benadering van het leven. Zonder heldere primaire kleuren kan je geen grenzen scheppen en geen nuttige structuren op het fysieke vlak.

Pastel kleuren: de vrouwelijk regenboog

De vrouwelijke regenboog in pasteltinten heeft een hogere frequentie dan de mannelijke. Maar deze pasteltonen zijn gebaseerd op de mannelijke tonen en zullen niet aanwezig zijn als jouw eigen ware kleuren wanneer jouw vrouwelijke kant heimelijk of openlijk het mannelijke veracht. De vrouwelijke tonen staan in verband met visie op de lange termijn en helderziendheid, een meer emotionele benadering van het leven en het aanvoelen van groepsdynamiek en energiestromen, zowel op individueel, groeps- als planetair niveau.

Je kunt geen roze kleur scheppen als bang bent van jouw eigen boosheid of rode toon. Je kunt geen perzikkleur maken als het oranje in jouw veld ontbreekt.

Uitnodiging om samen te dansen

Het gespleten bewustzijn dat we hebben als spelers op het spelbord betreft het mannelijke en het vrouwelijke. Ze hebben elkaar gekwetst en herkenden vaak elkaars vaardigheden niet. Zelfs als ze proberen van elkaar te houden, doen ze elkaar in veel gevallen uiteindelijk toch pijn.

De belangrijkste reden hiervoor is dat er zo veel hiaten en schaduwen in onze regenbogen zitten dat ze elkaar eerder verkeerd begrijpen dan elkaars tonen kunnen lezen. Als beide zijden beseften hoeveel tonen in hun regenboog ontbraken, dan zouden zij hun aandacht richten op het herstel van hun regenbogen zonder hun schaduwen steeds elders te dumpen. Als je dit kunt doen in samenwerking als onderdeel van hetzelfde geheel waarbij iedereen streeft naar afstemming op eenheidsbewustzijn, dan kan dit proces heel snel gaan.

Strategie en tactiek

Elke speler komt keer op keer mannelijke-vrouwelijke kwesties tegen. Niemand dwingt jou om ze aan te pakken, want zo is het spel ontworpen. Je kunt weigeren ze aan te pakken, maar dat heeft wel meer onenigheid tot gevolg en een nog grotere schaduw of onbewuste.

Als je helemaal mannelijk wilt zijn kan je jouw grenzen bewaken maar schiet je verder weinig op.
Als je helemaal vrouwelijk wilt zijn kan je van alles zien maar kan je daar in praktische zin niet veel mee en kan je niets manifesteren op het fysieke vlak, tot je een goed samenwerkingsverband met het mannelijke ontwikkelt, van binnen en van buiten.
Als zowel jouw mannelijke als vrouwelijke tonen onder de voet gelopen zijn door schaduwbewustzijn dan kan je niets manifesteren en red je het niet op het fysieke vlak.

Vrijheid?

Je zit hier vast tot je jouw patronen begint te veranderen. Maar aan de andere kant zijn er bergen en bergen keuzes die je moet maken om jouw gedachtepatronen te veranderen en jouw regenbogen te herstellen.

Elk stukje van jouw regenboog dat je terugvindt heeft zowel pijn als vreugde tot gevolg. Dat komt omdat schaduwen vastzaten en je zult de pijn voelen die vast zat. Maar jouw eigen waarheid beweegt nu en ontwikkelt zich. Dit proces leidt tot de ervaring van vrijheid inclusief de bijbehorende verantwoordelijkheid die je niet eerder hebt gekend!

Regenbogen bouwen zonder vals te spelen

Als je iets neemt ten koste van andere spelers, dan schep je een regenboog die niet van jou is. Het gevolg is dat je jouw aandacht richt op deze heldere en kleurrijke delen van jezelf, terwijl jouw schaduw verborgen blijft of de vijand in de buitenwereld is geworden die jou te grazen wil nemen.

Deze splitsing in een licht en duister deel heet een schijnascensie. Het lijkt alsof je in vibratie stijgt en je duwt wel jouw lichtzijde omhoog, maar de schaduw die je hebt achtergelaten komt achter je aan of je dat nou leuk vindt of niet, of je die gaat herkennen als een deel van jouzelf of niet.  

Over de Spelers

Leven op aarde: Het Spel der Spiegels

Home