DE DRAAIBOEKEN
LESSEN OP PLANEET AARDE

Verschillende grote holografische draaiboeken zijn ontworpen in dit spel met betrekking tot de lessen die de wetteloze zielen niet hadden begrepen. Deze draaiboeken herhalen eerst het wetteloze gedrag waarin zij zichzelf of de cultuur waarin zij leven niet respecteren.

Als spelers in de problemen komen, kunnen ze nieuwe inzichten ontvangen in het leren respecteren van het fysieke vlak in relatie tot het niet-fysieke vlak. Zo niet, dan zal hetzelfde script zich blijven herhalen in talloze versies, net zo lang tot ze het patroon gaan zien.


DRAAIBOEK 1
Schaduwen afzonderen

Het scheppen van vuilstortplaatsen
Niveau van respect: -1

Corrupte gedachtevorm:
AIs iets niet goed zit, dan kan ik dat verhelpen door het deel dat het niet doet te isoleren en te verwijderen, tot ik er hopelijk achter kom wat er mis is. Misschien weet iemand anders wel hoe dit gerepareerd moet worden.

Voorbeelden: gevangenissen, radioactief afval


DRAAIBOEK 2
Schaduwen ontkennen
Poging om wat niet goed functioneert of wat het geheel lijkt te consumeren op te blazen, weg te vagen, te verbranden, verstoppen, af te snijden.
Niveau van respect: -2

Corrupte gedachtevorm:
Als ik de corruptie verstop, ziet niemand het en hoef ik me niet verantwoordelijk te voelen. Wat overblijft ziet er gezond uit en ik ga niet proberen om wat niet goed functioneerde op een andere manier te repareren. Ik neem afstand van de zwartrijder of de parasiet; die maakt geen deel uit van mij.

Voorbeelden: De doodstraf, radioactief afval op de bodem van de oceaan verstoppen, een tumor door een operatie verwijderen


DRAAIBOEK 3
Schaduwen misbruiken
Misbruik van de corrupte delen om andere delen die ook corrupt zijn te overheersen, bevechten of te manipuleren. Gebruik verwrongen delen als opslagplaats van nog meer verwrongen delen.
Niveau van respect: -3

Corrupte gedachtevorm:
Aangezien dit deel niet deugt, waarom zou ik dan niet een ander deel gebruiken dat ook corrupt, consumerend of parasitair is om ervan af te komen. Hopelijk blijft mijn probleem zo binnen de perken en hoef ik geen smerig werk te verrichten. Misschien lost de parasiet zelfs wel problemen op die ik niet aan kan of zelf niet goed begrijp.

Voorbeelden: Importeer een natuurlijke vijand van een dier dat een plaag vormt in een gebied om de balans in de natuur te herstellen, waardoor je alleen maar nog meer gebrek aan balans schept. Gebruik een virus om een ander virus te doden. Sta toe dat leden van maffiabendes elkaar ombrengen.


DRAAIBOEK 4
Je bij de schaduw voegen
Je begint je aan te sluiten bij de parasieten omdat verder niets lijkt te werken. Als je ze niet de baas kan, sluit je dan bij hen aan!
Niveau van respect: -4

Corrupte gedachtevorm:
Aangezien het overal toch al een corrupte bende is, kan ik maar beter een manier vinden om te overleven. Als ik niet deelneem aan die corrupte praktijken dan ben ik een dief van mijn eigen portemonnee. Mijn machtige vrienden zorgen er misschien wel voor dat ik mijn integriteit kwijt ben en dat kan me wel dwars zitten, maar ik heb geen keus. Het is een jungle en niemand kan het me kwalijk nemen dat ik hier probeer te overleven, toch?

Voorbeelden: Word een corrupte burger. Zet de verzekeraar af. Probeer genadeloos hogerop te komen in piramidestructuren ten koste van de werkbijen.


DRAAIBOEK 5
Totale corruptie
Word een parasiet, houd je hart op slot zodat er geen informatie over de pijn van anderen binnen kan komen. Geniet van de rijkdom, macht en vrijheid die je ten koste van anderen hebt verworven op de planeet waarop je woont.
Niveau van respect: -5

Corrupte gedachtevorm:
Alles is verloren, dit is een woest oerwoud, alles wat we nog kunnen doen is de boel oplappen van buitenaf en versplinterede delen gebruiken om een geheel van te maken. Consumeer jezelf van binnenuit. Als je macht hebt, gebruik je dit om nog meer macht te krijgen ten koste van anderen.

Voorbeelden: Terminale ziekten op lichaamsniveau. Een soldaat die verandert in een medogenloze moordenaar tijdens een oorlog op groepsniveau. Atoombommen laten vallen op planetair niveau.  

Over Draaiboeken

Leven op aarde: Het Spel der Spiegels

Home