Alex Jones explodeert tijdens BBC-programma

BBC One - Sunday Politics, 9 juni 2013

Klokkenluider Alex Jones kan zich, net als andere samenzweringstheoretici die zich bezig houden met samenzweringsfeiten, nogal opwinden over het feit dat mensen op zo'n grote schaal worden belazerd waar ze bij staan. Als hij te gast is bij de BBC begeeft hij zich in het hol van de leeuw.

(Presentator:) Onze eerste gast is Alex Jones, die meer openheid wil rond de Bilderberg conferenties. Onze tweede gast is David Aaronovitch, een columnist van de Times - en hij gelooft niet in samenzweringen.
- Alex, je hebt het al jaren over die Bilderberg conferenties. Wat heb je ondertussen ontdekt?
- De BBC heeft al tientallen jaren geleden documenten in handen gekregen waaruit bleek dat de Bilderbergers mede-oprichters van de Euro zijn. Dat is in feite een plan dat de Nazi's hebben bedacht om landen in economisch opzicht te kunnen overnemen.
- Nou nou ..
- Nee, dat is bekend. Ze hadden Lockheed-schandalen in de zeventiger jaren, en daarom moest de SS-er prins Bernard, de oprichter van de Bilgerbergers, zich terugtrekken.

De presentator lacht schamper en richt zich tot de tweede gast, de columnist van The Times, met een neerbuigende ironische ondertoon:
- Kijk, nu weten we dat we de Euro aan de Bilderbergers te danken hebben!
(David:) - Ja, als je met Alex praat dan ontdek je van alles en nog wat dat je nog niet wist over deze wereld!
(Alex:) - We hebben al die beerputten opengetrokken.
(David:) - Inderdaad. Maar daarom heb ik een grote vraag aan jou: Volgens jou zit deze wereld vol criminelen die aan de macht willen komen en die iedereen uit de weg ruimen die hen in de weg zit. En hier zit jij, de eenzame strijder, die tegen hen is opgestaan - dus vraag ik me af: waarom leef jij dan nog? Er zijn twee mogelijkheden. En - ze bestaan niet. En twee - jij maakt deel uit van de samenzwering. Ik geloof het eerste.
(Presentator:) - En ik het tweede!

(Alex:)- Toen Obama en Hillary vijf jaar geleden bij de Bilderberg conferentie waren, en de Geheime Dienst, toen kwam de New York Times op me af die zei dat ik gek was en dat er helemaal geen geheime bijeenkomst was. In die tijd werd ik bedreigd en mijn vrouw ook. Ze dreigden mijn vader iets aan te doen en mijn hoofd af te hakken. Dus ik heb dreigementen genoeg gehad. Ze luisteren ook alles en iedereen af.

De presentator legt Alex het zwijgen op, op een weinig passende wijze voor een BBC-presentator (shut up!) en geeft het woord aan David. Terwijl Alex zich zichtbaar zit op te winden zegt David tergend rustig:
- Zowaar ik hier zit kan ik getuigen dat jouw hoofd er niet is afgehakt.
(Alex) - Ik heb te veel publiciteit, dus als ze mij vermoorden word ik een martelaar en dat willen ze niet. Maar ik ben niet de enige die al die informatie naar buiten brengt.

Als Alex begint over de grote banken zegt de presentator opeens bits: "Jij gaat hier dit gesprek niet zitten domineren, David mag ook iets zeggen, dit is niet jouw eigen radioprogramma."

De presentator vraagt aan David wat hij dan van de Bilderberg-groep vindt, en die antwoord heel kalm dat het eigenlijk een nogal gedateerd groepje is uit de tijd dat Groot-Brittanni overal spionnen had zitten. Alex kan zich niet inhouden en gooit er van alles tussendoor. De presentator probeert hem weer het zwijgen op te leggen en nu explodeert Alex helemaal:

- Luister goed, ik ben hier om mensen te waarschuwen! Je zegt de hele tijd dat ik mijn mond moet houden, maar dit is geen spelletje hoor! Onze Amerikaanse regering bouwt overal FEMA-kampen (de presentator en David lachen meewarig om dit onvolwassen gebrek aan zelfbeheersing van Alex), mensen verdwijnen, we hebben nieuwe wetten die de openbare veiligheid beter moeten waarborgen, maar mensen worden zo maar gevangen gezet ..

(Presentator:) Jij bent de meest verschrikkelijke persoon die ik ooit heb genterviewd, (Alex schreeuwt door) U kijkt naar Sunday Politics, we hebben vandaag een idioot in het programma (Alex raast en schreeuwt verder), en tot de volgende keer.

Infowars-dot-com!! schreeuwt Alex, terwijl de presentator met zijn wijsvinger rondjes draait rond zijn oor en zijn tong uit zijn mondhoek laat hangen om aan te geven dat zijn gast werkelijk zo gek is als een deur.

Hm. En: ze bestaan niet. Twee: Alex maakt deel uit van de samenzwering.
Drie: Moord is niet nodig als Alex zichzelf maar belachelijk genoeg maakt. Ze zitten inderdaad niet op een martelaar te wachten. De persoonlijkheid van Alex Jones is uitgebreid onderzocht en bestudeerd, en het is gewoon een eitje voor een presentator en een journalist van de Times om hem te laten exploderen, waardoor zijn geloofwaardigheid voor het grote publiek compleet wordt aangetast en zijn boodschappen net zo vruchtbaar worden als zaadjes op kale rotsen.

10 juni 2013

Leuren Moret: twee jaar na Fukushima - DNA-mutaties en stralingsziekten
Overzicht vertalingen

Home